Saturday 28 May 2011

"Įžanga" arba "Ką čia tokio aš rašinėsiu"

Turint omenyje, kad kaip tik šiomis savaitėmis išvis nieko nespėju, sumaniau, kad visgi ilgas svarstymas prinoko ir reikia pabandyti. Idėja, kurią turiu jau seniai - tai šioks toks teminis blogas, daugiausiai skirtas rpg sričiai, žaidimams, kuriuos vežiau, vedu ar vesiu ir papildomai informacijai apie juos. Visų pirma, kadangi ieškau svetainės kuri nesipyksta su manim, galbūt teks apsvarstyt kitus nemokamo blogo variantus, bet bet kokiu atveju blogas bus.

Niekada nebuvau žmogus, kuris viską ką pradeda ir pabaigia, todėl drąsiai spėju, kad šis blogas temps pusę metų ir tada išvis nugrims užmarštin.
Dėl naujienų dažinio, ką gi, paskutiniu metu meistrauju kas porą savaičių, tai manau panašus dažinis ir bus, na, nebent pradžioje dažniau, nes naujas idėjos pavertimas realybe įsikanda į miego sąskaitą ir spėjama daug daugiau nei paprastai. Aišku, visada malonu pasišnekėt su savim, tačiau, kartais norisi ir kitų nuomonių, todėl perspėju jog mielai skaitysiu visus komentarus, ir jei galėsiu, komentuosiu atgal.

Šiandieną RPG paliesiu tik trumpai ir apgraibomis. Pirmiausia tiems, kas su šiuo reiškiniu, dar lietuviškai žinomu kaip Vaidmenų Žaidimai, nėra išvis susidūrę, kalba eina apie tam tikro improvizacinio teatro ir stalo žaidimų mišinį. Asociacija nėra itin tiksli, bet šiai dienai užteks. :) Svarbiausia - niekada nebijoti sužinoti ir domėtis. Tiems, kas žino apie ką sukasi kalba, aš žadu pateikti pavyzdžių ir situacijų iš kampanijų ar vienašūvių. Nors ir nesu RPG guru, manau, kad pagaliau esu pasiekęs pakankamos kokybės ribą, kur žaidimai nebėra mykiančio ir nesusigaudančio meistro lygio. O tai tereiškia, kad pagaliau išdrįsiu turėt nuomonę. Na, jei visai tiksliai, pradedu turėti savo nuomonę įvairiais RPG klausimais.
Toliau, šiek tiek apie savo padėtį RPG pelkėje. Pirmas mano žaidimas vyko kažkada septintos klasės pabaigoje, ar aštuntoje klasėje, apie jį tikrai papasakosiu konkrečiau, nes puikiai atsimenu, nors ir datos tikrai nepateiksiu. Manojo pirmojo meistravimo patirtis vyko kažkada prieš šešis metus, lyg ir 2005 metų vasarą, kai teko į rankas perimti vtm'o žaidimą. Tiesą sakant meistravimo kokybė buvo baisi, bet man patiko ;) Na, o paskui buvo visaip, bet aš tikiuos apie tai irgi papasakot smulkiau, tik kada vėliau.

Ir pabaigai, „čiupinėtų sistemų sarašas”:
GURPS; DnD; Kariai ir Magai; (old)WoD - (WtA, VtM, HtA); t(new)WoD - (WtF, VtR); Over the Edge; RISUS; Dust Devils; Houses of the Bloodied; Sorcerer; Black Company d20; Don't Rest Your Head (Don't Lose Your Mind); Star Wars d20; Dark Heresy; Paranoia; Amber Diceless;
Namų gamybos sistemos, kurias teko meistraut:
Star Wars (RainDog); Wicher 4d4 (XXIcentury); Noble Blood (XXIcentury).

No comments:

Post a Comment